Hovmester

Den viktigste samarbeidspartneren min er hovmesteren.

Hun er min kontakt med kokken og resten av personalet, og jeg er helt avhengig av at hun har full oversikt over gjestene og programmet for kvelden.

Hovmester er også servitør, og administrerer de andre servitørene.

Før gjestene kommer har jeg et møte med hovmesteren og vi går gjennom kjøreplanen for kvelden. Når festen er i gang er det nok med et lite signal fra meg, så kan hun sette personalet i gang med skjenking, servering eller rydding.

En erfaren hovmester har ett øye på hver finger og to i nakken. Hun fikser småting; – finner en ny kniv til gjesten som mistet sin på gulvet, tryller frem en ekstra dessert til et barn som trenger det, og finner en ekstra fløtemugge til kaffen til farmor.

Så fikser hun de store tingene; – er arbeidsleder for servitørene og passer på at de står klare til å skjenke og servere akkurat når de skal, ser til at kokken begynner å legge opp middagen på rett tid, har en plan for rydding og plassering av småbord senere på kvelden, sørger for at bryllupskaka står klar når det skal, og har kontroll på baren.

Pluss en masse andre store eller små gjøremål i løpet av kvelden.

Jeg er avhengig av et tett og godt samarbeid med hovmester, og jeg har møtt svært mange i løpet av årene som toastmaster.

Hvis dere har anledning til å ta med deres egen hovmester, vil jeg anbefale Mia Norell. Vi har hatt et svært godt samarbeid i mange år, og hun er en ytterst profesjonell hovmester. Med henne på laget er samarbeidet med kjøkkenet og servitørene i de beste hender.

Jeg valgte henne som hovmester i min datters bryllup.

Kontaktinfo for Mia Norell:

mobil: 41 18 16 79