FAQ

Jeg får ofte spørsmål om rollen min som toastmaster, og her har jeg samlet noen av dem:

Q: Gjør du de samme tingene i hvert bryllup?

A: Rekkefølgen på programmet er stort sett den samme fra bryllup til bryllup.  Jeg har med årene funnet fram til en del underholdning og aktiviteter som jeg synes fungerer veldig godt, og jeg bruker mye av dette om igjen.  Samtidig arbeider jeg hele tiden med å legge inn nye ting.  Hvis brudeparet har vært i bryllup med meg tidligere snakker vi gjennom hva jeg gjorde da, og så vurderer de om de ønsker at jeg skal gjøre dette om igjen eller om jeg skal bytte det ut.  Jeg jobber hele tiden med å bli en bedre toastmaster, så etter hvert bryllup går jeg grundig gjennom opplegget for å se om det er detaljer jeg kan forbedre.

Q: Er du nervøs før du skal på jobb som toastmaster?

A: Jeg er ikke nervøs lenger, men jeg er alltid veldig spent og «på tå hev» før et bryllup.  Det er så innmari viktig at jeg gjør en skikkelig jobb, for jeg får bare ett forsøk til å lage en perfekt bryllupsfest.  Alle detaljer må være under kontroll, og jeg må være opplagt og forberedt.

Q: Gjør du stand-up?

A: Nei. Jeg forteller noen småhistorier, men jeg er ikke noen gøyal komiker.  Og jeg holder meg langt unna grove vitser.  Det er viktig for meg at alle gjestene skal ha det trivelig, – ingen skal sitte med en flau smak i munnen etter at toastmasteren har forsøkt seg med en sleivete vits.

Q: Hva er det aller viktigste å tenke på for en toastmaster?

A: Bruden!  Bruden skal ha en perfekt dag, så enkelt er det.  Hvis bruden stråler av lykke er du på rett spor.